Wijn

onze wijn
 

Beste wijnliefhebber,

Onze wijnkaart is een met liefde samengestelde lijst van wijnen die stuk voor stuk sprekend zijn voor het gebied waar ze vandaan komen. Ze zijn kenmerkend voor de druif/druiven waaruit de wijn bestaat, het klimaat van de wijngaard en zijn een weerspiegeling van het gedachtegoed van de wijnmaker.

De wijnkaart van de Kluizenaer is gevuld met wijnen van topkwaliteit, komend van toonaangevende wijnhuizen waar topproducenten op een gepassioneerde manier bezig zijn met het mooiste product ter wereld: wijn.

Uiteraard zijn buitenom de klassieke gebieden als Champagne, Bourgogne en Bordeaux, voldoende trouvailles aanwezig op de lijst. Deze zijn bijzonder omdat ze bijvoorbeeld niet uit een doorsnee land komen, niet van de bekende druivensoorten gemaakt zijn of waarbij de wijnmaker zijn wijnen op een ander manier maakt dan normaal, maar juist daarom uitblinken.

Alle wijnen op de lijst zijn meermaals geproefd en voldoen aan onze hoge standaard. De ene wijn is de andere niet, en daarom licht ik met plezier het een en ander mondeling toe in de Kluizenaer.

Uiteraard beschikken wij ook over een ruime selectie wijnen die per glas worden geserveerd. Bij de maaltijd zijn, zowel bij menu als a la carte, passende glazen wijn te bestellen. Dit kan los per glas of in een arrangementsvorm, zowel hele als halve glazen.

Santé!
 
Alex Kooman